nazar için:

Felak Suresi Anlamı: ( Ey Muhammed ! ) De ki: Yaratıkların şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden, tan yerini ağartan Rabbe sığınırım.

Nas Suresi Anlamı : ( Ey Muhammed ! ) De ki : Sığınırım ben insanların Rabbine, insanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine ), insanların İlahına. O sinsi vesvesenin şerrinden, O ki insanların göğüslerine ( kötü düşünceler ) fısıldar. Gerek cinlerden gerek insanlardan ( olan ) bütün vesvesecilerin şerrinden Allah ‘ a sığınırım.

Peygamber Efendimiz iki kul euzüyü okuyup buyurdu ki; “bu iki sure ile belarlardan, nazardan korunun ! hiç kimse bu iki sure ile korunduğu gibi, başka şeyle korunamaz. “ ( Ebu Davud )

4 Nisan 2015 Cumartesi

Portakal Reçeli





   Bu gün aslında hiç blog yazacak zamanım yok, daha son iki yayınımdaki yorumlarınıza cevap verememiş , son günlerde sizler neler yapmış doğru düzgün bakamamışken, şu portakal reçelinin tarifini vermeden edemeyeceğim. Portakallar da bizim reçel de bitmek üzere, yapalı iki hafta oldu, bir çok işim gibi bir türlü paylaşamadım. Belki hafta sonu yapmak isteyeniniz olur diyerek ve bir selam da vermek niyetiyle buradayım; merhabalar…
   Şahane bir lezzet tabi benim gibi portakal reçelini sevenler için diyorum çünkü bizim evde benden başka herkes kaşığının ucuyla alıyor. Bu reçeli seviyorsanız ve daha önce bu şekilde yapmadıysanız mutlaka bu tarifi de denemenizi tavsiye ederim. Benim anneciğim kabuğundan çok güzel yapar portakal reçelini, ben de çok severim. Bu sene kendim yapmaya niyet edince biraz baktım ve bu tarifle karşılaştım. Çok da beğendim doğrusu. Zeynepinevi blog arkadaşımız yapmış onun yapımını görmek isterseniz burada


 Portakal Reçeli için Malzemeler:
5 adet orta boy Portakal (1 tanesi çiğ olarak ayrılacak )
4 su bardağı şeker
1 / 2 limon suyu
 Yapılışı:
    Portakalları (4 tanesini) yıkayıp soğuk su dolu tencereye bütün olarak bırakıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca suyunu döküp tekrar soğuk su doldurduğumuz tencereye koyup kaynamasını bekliyoruz. Bu işlemi   4 kez suyunu kaynayınca dökmek, yeniden soğuk su ile doldurmak şeklinde  tekrarlıyoruz.  Bu dört aşamada da  mutlaka soğuk su kullanıyoruz!
   4.kez kaynar sudan çıkardığımızda  portakalları alıp soğuk suya bırakıp 10 dakika bekliyoruz.  Sonra kabuklarıyla birlikte  küçük küçük dilimliyoruz.
   Çiğ olarak ayırdığımız  1 portakalı da soyup, kabuklarını atıyor ve içini küçük küçük doğruyoruz.
   Kestiğimiz tüm portakalları tencereye koyup, üzerine  4 bardak şekeri döküyoruz. Bir iki kez tencereyi sallayıp karışmasını sağlıyoruz. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekliyoruz.
 Şeker eriyince ocağımızın altını orta açıp, bu şekilde 14-15 dk. kaynatıyoruz. Limon suyunu da katıp, 5 dk. daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
 Tencerenin üzerine bir tülbent örterek soğumasını bekliyoruz.
NOT: Kavanozlara koyup bir gün buzdolabında bekledikten sonra yemek daha iyi oluyor.
Bu ölçülerle 4 küçük boy kavanoz reçel çıkıyor.



                                                                                                                                                         


















                                                Bereketi bol olsun…

22 yorum:

  1. It must be delicious !!!!!! Thank you for the recipe !!!!!!

    YanıtlaSil
  2. NASIL GÜZEL POSTLAR OLMUŞLAR:))AMAN ALLAHIM NEREDEN GELİR AKLINA İLGİNÇ FİKİRLER CAN...DİYETTEYİM ÖZELLİKLE YAPIYORSUN GİBİ GELİYOR BANA ŞUAN:)))ELLERİNE SAĞLIK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay ablam ne diyeyim şimdi, diyet deyince bozmak da olmaz. sen en iyisi Yahya için yapıver, azıcık tadıverirsin. öpüyorum, hürmetlerimle...

      Sil
  3. harika bir sunum olmuş,fotoğrafları çok beğendim.Portakal reçelini çok severim,eminim sizinki de çok lezzetlidir:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim. . en sevdiğim reçelllerden ve bence çok lezzetliydi . selam ve sevgilerimle...

      Sil
  4. ne güzel ve keyifli bir tarif.ben başka türlü biliyordum bu reçelin yapılışını ve bana daha zor geliyordu.bu tarifi çok beğendim ve mutlaka deneyeceğim.teşekkürler özlemciğim paylaştığın için.bu arada görseller yine şahane.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de annemin yapımını biliyordum ama zor olduğu için yapmıyordum. bu tarif gerçekten kolay ve lezzetli. şimdiden afiyet olsun diyorum. çok çok teşekkür ederim, sevgiler Dolunaycığım.

      Sil
  5. Oce çok teşekkür ederim yorum için! ;) :) :)

    Hep gelin hep olun.. :)

    Bu reçeli pek sevmem ben genelde kırmızı recelleri severim ama bu seferki harika görünüyor. :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. portakal reçeli herkesin sevdiği bir tat değil ama seven de çok sever. kitap için karar vermişsindir umarım. başarılar şimdiden.

      Sil
  6. Portakal reçelini hiç denemedim Özlemcim en son geçen yaz otelde yemiştik tadı harikaydı seninkide nefis görünüyor denemek istediğimde mutlaka tarifine bakacağım ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka denemelisin Meltemciğim. hem kolay hem de çok lezzetli. sanırım tekrar yapıp yaz için ayıracağım. teşekkürler canım.

      Sil
  7. geçen ben de yaptım kardeşime verdim beğenmişler harika gözüküyor resimlere de bayıldım reçele de sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kızlar ve eşim beğenmese de benim de kardeşlerim çok beğendi. teşekkür ederim Esracığım. sevgiler...

      Sil
  8. portakal reçelini çok seviyorum bir kaç yıl önce bir kere kabuklardan yapmıştım ama pek sevmemiştim acı olmuştu bu tarifi de kesinlikle haftasonu deneyecem inşallah benimkisi de güzel olur... tarif için teşekkürler afiyet olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kabuklarından yapmak çok zor oluyor. acı suyunu iyi çıkarmak gerekli ki ben hiç öyle denemedim. bu tarif bana kolay geldi, sevdim de artık hep böyle yaparım. ben de . sana da klay gelsin ve afiyet olsun.

      Sil
  9. Ben de kaç gündür bloguma bakamıyorum, sizleri ziyaret edemiyorum, bir koşuşturma halindeyim. Nihayet bugün oturdum bilgisayarın önüne çok şükür, herkesi tek tek dolaşıyorum :))
    Ben de severim portakal reçelini, ellerine sağlık nefis görünüyor :) Tarif paylaşımın için teşekkürler :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  10. Bayıldım yaparsam senin tarifine göre yapıcam inşaAllah çok nefis görünüyor sevgiler =)

    YanıtlaSil
  11. Hiç yapmadım.Aslında denemek de istiyorum bakalım,not alıyorum ellerine sağlık.Selam ve sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. ayyy galerideki sanat eseri gibiiiiii yaaaa :)

    YanıtlaSil
  13. Elinize sağlık çok hoşuma gitti bu tarifiniz sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Elinize sağlık çok hoşuma gitti bu tarifiniz sevgiler

    YanıtlaSil