nazar için:

Felak Suresi Anlamı: ( Ey Muhammed ! ) De ki: Yaratıkların şerrinden, bastırdığı zaman karanlığın şerrinden, düğümlere nefes eden büyücülerin şerrinden, hased ettiği zaman hasedçinin şerrinden, tan yerini ağartan Rabbe sığınırım.

Nas Suresi Anlamı : ( Ey Muhammed ! ) De ki : Sığınırım ben insanların Rabbine, insanların Melikine (mutlak sahip ve hakimine ), insanların İlahına. O sinsi vesvesenin şerrinden, O ki insanların göğüslerine ( kötü düşünceler ) fısıldar. Gerek cinlerden gerek insanlardan ( olan ) bütün vesvesecilerin şerrinden Allah ‘ a sığınırım.

Peygamber Efendimiz iki kul euzüyü okuyup buyurdu ki; “bu iki sure ile belarlardan, nazardan korunun ! hiç kimse bu iki sure ile korunduğu gibi, başka şeyle korunamaz. “ ( Ebu Davud )

11 Nisan 2015 Cumartesi

KARIŞIK





     Bu dallara asmak için mi ördüm fileyi, yoksa fileyi asacak yer olsun  diye mi taktım bu dalları bilmiyorum. Hepsi birbirine karıştı. Bir akıl, binbir fikir olunca hepsi birbirine girdi projelerimin. Bloğumu ilk açtığım günlerde bir not defteri tutar ne yapacağım, nasıl yapacağım, not alır kaba taslak çizer ve zamanlama yaparak paylaşırdım. Şimdi onu yapayım bunu yapayım, nasıl olsa yaparım gibi düşünerek, hem yapacaklarımı erteliyorum hem de  birbirine karıştırıyorum. Hiçbir şeyin zamanında olmaması da cabası.
   
   Neyse, işte bu köşe de aylardır aklımda olan bir türlü yapamadıklarımdandı. “yalnız bu arada yazdığım kelimenin uzunluğuna dikkatinizi çekerim efendim :)))” 
   Sözü uzatıp yormayayım.  Görseller aşağıda; ben çok sevdim yeni köşemi, bakalım siz ne diyeceksiniz. 





                                      2 hafta önce instagramda bu fotoğrafla paylaşmıştım. 

   Biz küçükken annemin boncuklu bir filesi vardı. Onu düşünerek , tığla örümcek modeli ördüm. Yaza Allah nasip ederse annem gerçek file örmesini öğretecek.
                           




Canım kardeşimin bahçeyi budarken, benim için ayırdığı dallar.






                                       Sevgiler Emelciğim :)) küçük çerçevem buradan.














                                                                 Kamera arkası: 

   Böyle işlerimi paylaşırken çeşitli objelerle çekiyorum biliyorsunuz. Sonrada en çok sevdiklerimden başlayarak değiştire değiştire kullanıyorum. Fotoğraflarken şöyle bir önüme baktığımda içimden gülmek geldi. Ne varsa toplamışım tezgahın üzerine. Sizle de paylaşmak istedim.






4 Nisan 2015 Cumartesi

Portakal Reçeli





   Bu gün aslında hiç blog yazacak zamanım yok, daha son iki yayınımdaki yorumlarınıza cevap verememiş , son günlerde sizler neler yapmış doğru düzgün bakamamışken, şu portakal reçelinin tarifini vermeden edemeyeceğim. Portakallar da bizim reçel de bitmek üzere, yapalı iki hafta oldu, bir çok işim gibi bir türlü paylaşamadım. Belki hafta sonu yapmak isteyeniniz olur diyerek ve bir selam da vermek niyetiyle buradayım; merhabalar…
   Şahane bir lezzet tabi benim gibi portakal reçelini sevenler için diyorum çünkü bizim evde benden başka herkes kaşığının ucuyla alıyor. Bu reçeli seviyorsanız ve daha önce bu şekilde yapmadıysanız mutlaka bu tarifi de denemenizi tavsiye ederim. Benim anneciğim kabuğundan çok güzel yapar portakal reçelini, ben de çok severim. Bu sene kendim yapmaya niyet edince biraz baktım ve bu tarifle karşılaştım. Çok da beğendim doğrusu. Zeynepinevi blog arkadaşımız yapmış onun yapımını görmek isterseniz burada


 Portakal Reçeli için Malzemeler:
5 adet orta boy Portakal (1 tanesi çiğ olarak ayrılacak )
4 su bardağı şeker
1 / 2 limon suyu
 Yapılışı:
    Portakalları (4 tanesini) yıkayıp soğuk su dolu tencereye bütün olarak bırakıyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Kaynayınca suyunu döküp tekrar soğuk su doldurduğumuz tencereye koyup kaynamasını bekliyoruz. Bu işlemi   4 kez suyunu kaynayınca dökmek, yeniden soğuk su ile doldurmak şeklinde  tekrarlıyoruz.  Bu dört aşamada da  mutlaka soğuk su kullanıyoruz!
   4.kez kaynar sudan çıkardığımızda  portakalları alıp soğuk suya bırakıp 10 dakika bekliyoruz.  Sonra kabuklarıyla birlikte  küçük küçük dilimliyoruz.
   Çiğ olarak ayırdığımız  1 portakalı da soyup, kabuklarını atıyor ve içini küçük küçük doğruyoruz.
   Kestiğimiz tüm portakalları tencereye koyup, üzerine  4 bardak şekeri döküyoruz. Bir iki kez tencereyi sallayıp karışmasını sağlıyoruz. Kısık ateşte şeker eriyinceye kadar bekliyoruz.
 Şeker eriyince ocağımızın altını orta açıp, bu şekilde 14-15 dk. kaynatıyoruz. Limon suyunu da katıp, 5 dk. daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
 Tencerenin üzerine bir tülbent örterek soğumasını bekliyoruz.
NOT: Kavanozlara koyup bir gün buzdolabında bekledikten sonra yemek daha iyi oluyor.
Bu ölçülerle 4 küçük boy kavanoz reçel çıkıyor.



                                                                                                                                                         


















                                                Bereketi bol olsun…